VIZIJA USPJEŠNOG POSLOVANJA
Administracija — Poslovna administracja; Računovodstvo Sarajevo

Administracija

Administrativno-pravne usluge


Nudimo Vam cjelokupan proces registracije firme (sve pravne forme: d.o.o. – društvo sa ograničenom odgovornošću, o.d. – obrtnička djelatnost, obrt, ur – ugostiteljska radnja,itd.) na vrlo jednostavan, efikasan i brz način, obzirom da se osnivanje firmi nalaze na prioritetnoj listi, kako u našoj direkciji, tako i u nadležnim institucijama, što u potpunosti olakšava proceduru ka što rapidnijem i efikasnijem završetku procesa osnivanja.

U slučaju da još uvijek niste našli adresu na kojoj će biti registrovano sjedište Vaše buduće firme, obezbijedili smo samo za Vas tzv. virtuelne adrese na kojima možete registrovati Vašu firmu dok ne završite neophodnu papirologiju i pronađete pravu lokaciju i djelatnost kojom se želite baviti. U našem paketu koji se odnosi na registraciju firmi, nećete dobiti samo sudsko rješenje kao što je to slučaj kod naših drugih kolega, sa kojim obično počinju i završavaju proces osnivanja, kod nas to nije slučaj. Uz glavno sudsko rješenje dobijate i pečat Vaše firme, Identifikacioni broj (ID br.), Statistički broj, Identifikacioni broj za nerezidente, otvaranje glavnog bankovnog računa Vaše firme, te otvaranje privatnog računa ukoliko to želite.

Osim usluge osnivanja/registracije firmi, godinama uspješno sarađujemo i sa ”Ministarstvom za zapošljavanje Kantona Sarajevo” u pogledu dobijanja radnih dozvola za strance/nerezidente. Odmah po završetku registracije firme, sljedeći korak su radne dozvole koje su neoophodne za rad stranca/nerezidenta u Bosni i Hercegovini i koje predstavljaju jedan od pravnih osnova za dobijanje boravišne dozvole u Bosni i Hercegovini.

Nakon dobijene radne dozvole, zbog jako uspješne kolaboracije sa ”Službom za poslove sa strancima” radimo i na sublimaciji dokumentacije za dobijanje privremenog/stalnog boravka stranca u Bosni i Hercegovini.

U zavisnosti od državljanstva koje posjeduje stranac/nerezident, radimo i na pripremanju neophodne dokumentacije za slanje pozivnog pisma strancu/nerezidentu u njegovu državu i samim tim se radi i na dobijanju ”D” vize (tzv. radna/biznis viza), kao i na dobijanju ”C” vize (tzv. turističke vize), u zavisnosti od pravca u kojem stranac/nerezident želi da radi i boravi u Bosni i Hercegovini.

Naše usluge se odnose i na dobijanje rješenja o zaštiti od buke, dobijanje namjenske dozvoleturističke licence, zatim, izrada StatutaPravilnika o raduPravilnika o računovodstvenim politikamaPravilnika o blagajničkom poslovanjuPravilnika o formiranju cijena, te izrada i dobijanje svih ostalih dozvola, akata i pravilnika za Vaše uspješno poslovanje!